* Translation *

04 February 2013

Hero


[Klik untuk pembesaran imej]


Pusat Rujukan Persuratan Melayu @ Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) mentakrifkan perkataan hero sebagai 'pahlawan', 'orang yang dipandang mulia dan dihormati kerana keberanian atau kegagahannya', 'orang yang terkenal atau disegani kerana keberanian (kegagahan, peribadi yang mulia dan lain-lain)', 'watak lelaki utama dalam cerita drama, filem, dan lain-lain atau 'tokoh lelaki yg memegang peranan utama dalam sesebuah cerita dan sebagainya'. 

Graffiti ini terletak di dinding jambatan penghubung seksyen 18 dan seksyen 15 Shah Alam, berhampiran tempat meletak kereta Stesyen Keretapi Shah Alam dan Pusat Latihan Pengajar & Kemahiran Lanjutan (CIAST - Centre for Instructor and Advance Skill).


Gambar bonus [Klik untuk pembesaran imej]

7 comments:

CiKPuaNLawA said...

kalau jadi hero boleh dapat dato'..datok...?!

AyueJean AJ said...

Cantiknya grafiti tu...
Diorang ni memang kreatif kan pakcik...

Dr Singa said...

dah nengok dah kat FB
dah ada cita-cita nak pergi..

jomm

CiKPuaNLawA said...

oit2... pegi nak ikott yee...

iina said...

Menarik.. :)

gadisBunga™ said...

suka!!!!

Azizan Zolkipli said...

@CiKPuaNLawA: bukan aje boleh dapat dato', dapat tan sri pun boleh kalau kena gayanya hehehe ...

@AyueJean AJ: cantik kan Ayue ... diaorg sangat kreatif !

@Dr Singa: Alhamdulillah, tercapai juga cita2 akak aku sorang ni hehehe ...

@iina: Lawa kan ...

@gadisBunga: Thanks !