* Translation *

26 December 2011

Meriam


Selaras meriam lama yang diletakkan di atas Bukit Melawati, Kuala Selangor.
[klik untuk pembesaran imej]

Meriam
Senjata api yang besar dan berat, lebih besar daripada senapang.

Cannon
A large, heavy piece of artillery, typically mounted on wheels, formerly used in warfare / A large mounted weapon that fires heavy projectiles. Cannon include guns, howitzers, and mortars / A mounted gun for firing heavy projectiles; a gun, howitzer, or mortar. Synonyms to gun / carom.

Sumber: DBP, Google, The Free Dictionary.com, dan Dictionary.com

4 comments:

Anonymous said...

salam kenalan bro.Ijan.....
next ada plan nak gi touring bolehlah hello-hello teringin nak join. wmfdad@yahoo.com.my

Azizan Zolkipli said...

Salam kenalan kembali, encik/cik Anonymous !
insyaAllah, akan diwar2kan. biasanya saya suka plan secara ad-hoc, sebab bila dirancang2 ada sahaja halangan. Orait, saya akan hubungi saudara/saudari melalui email tu ( :

DrSinga said...

Monyet-monyet kelabu kat situ tak kacau awak ke...??

:)

Azizan Zolkipli said...

@DrSinga: ok aje depa tu semua. jinak2 pulak tu, tapi kami pun takut2 gak jika ia bertindak di luar kawalan/dugaan. pasni saya akan buat satu entry pasal lotong atau dikenali sebagai Silver-leafed monkey tu ... tungguuuuu ...